Atceros, ka bērnībā manas draudzenes mamma man iedeva tādu mazu, apaļu, vēsu konfektīti un teica: Nu, vai vari pateikt, kas tas ir? - Ērkšķoga!

Un tā nu es arī saviem bērniem taisu šādas konfektītes, jo ir ogas, ko mani bērni svaigā veidā ēd tā ne visai... Upenes, sarkanās jāņogas, arī ērkšķogas. Bet saldētās konfektītes gan neviens nesmādē! 

Tāpēc tās saldēju mazās kastītēs, uzberot mazdrusciņ cukura, jo lasīju, ka cukurs palīdz ogām nesaplakt un nesaspiesties, jo kristāliskie graudiņi uzsūc ogu mitrumu. Turklāt neliels cukura daudzums stabilizējot C vitamīna līmeni. Bet zemenes un mellenes gan ēdam ar pienu un cukuru. Ideāls saldais, tikai jāatceras izņemt no saldētavas pāris stundas pirms vakariņām, citādi piens pārvēršas ledus kristālos. 

Brīnumgardi ir arī saldēti saldie ķirši ar visiem kauliņiem. Tik vienkārši, veselīgi un tik garšīgi. Un tieši šobrīd ir īstais laiks saldēšanai!



1 Super!